Kennis-maken of inschrijven
Serious Request
23 december

Super trots zijn wij op onze kinderen die afgelopen week hun steentje hebben bijgedragen aan Serious Request.
Maar liefst € 1413,49 wisten zij op te halen met “heitje voor een karweitje”.

Zaterdagmiddag hebben wij in Velp de actie afgesloten en een mooie cheque overhandigd.

c

Pabo-studenten volgen een deel van hun opleiding in de school

In de praktijk nieuwe leraren opleiden, daar raken medewerkers van Veluwezoom enthousiast van. De Scholengroep wordt partner van de pabo van Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Wat levert dit ’Opleiden in de school’ op? Meer leraren én goede leraren. Dus: nog beter onderwijs voor onze kinderen.


‘Opleiden in de school’ gebeurt op veel scholen in ons land. Waarom doen we dit? Belangrijke doelen zijn: theorie en praktijk beter op elkaar afstemmen; startende leraren behouden voor het vak. Het helpt om het lerarentekort terug te dringen. Voor Veluwezoom is het interessant om jong talent aan te trekken en vast te houden voor de scholen. We kunnen beter onze verantwoordelijkheid nemen. En we hebben dichter contact met de pabo. 


We zijn begonnen
De aanvraag voor het officiële partnerschap is nog in behandeling. Maar het ‘Opleiden in de School’ is al gestart. Team Daalhuizen OidsMedewerkers van ODS Daalhuizen (Velp): Annemarieke Negenman (Leerkracht van groep 3 en schoolopleider), Dion Steffelaar (2e-jaars Pabo student, eerste periode, groep 5-6) en Majorie Metzke (directeur)Schoolleider Majorie Metzke: “Op twee grote scholen krijgen pabo-studenten nu opleiding in de praktijk, voor twee dagen in de week. Daalhuizen heeft op dit moment vier studenten in huis, Dorpsschool Rozendaal idem. Dit aantal neemt wellicht nog toe.” Andere scholen van Veluwezoom staan te trappelen om mee te doen. Dat kan: het partnerschap mikt dit schooljaar op 36 studenten, verdeeld over elf scholen.

 

De rol van de schoolopleider is nieuw: die is de spin in het web tussen basisschool, student en pabo. Veluwezoom heeft de eerste twee schoolopleiders al benoemd: Annemarieke Negenman (Daalhuizen) en Isabel Suurmeijer (Dorpsschool Rozendaal). 


Majorie Metzke: “In de projectgroep nemen we dit jaar de tijd om verder kennis te maken tussen pabo en de deelnemende scholen. We gaan beelden aanscherpen, zodat we in gezamenlijkheid kunnen werken aan een leeromgeving en organisatie rondom de student. Op de lange termijn is het ook samen invulling geven aan ‘opleiden in de praktijk’.“

 

Partnerschap is officieel aangevraagd
Afgelopen september is de aanvraag voor het partnerschap ingediend. Er ging heel wat voorbereiding aan vooraf. Hannelore BruggemanHannelore BruggemanHannelore Bruggeman, voorzitter college van bestuur: “De vraag ‘wat kunnen wij doen aan het lerarentekort?’ speelde natuurlijk ook in onze vitaliteitsgroep. De gedachte ontstond dat wij stevig willen bijdragen aan de opleiding van nieuwe collega’s. Zo kwam ons voornemen in de begroting.”
In covid-tijd is met acht partnerbesturen uit de regio, waaronder PCBO Rheden, alles voorbereid. De aanvraag voor bekostiging is ingediend. Hopelijk volgt in december een positieve beoordeling. Dan kan Scholengroep Veluwezoom in vier jaar toewerken naar volwaardig partnerschap in opleiden. 


Alle scholen
Krijgt iedereen in Veluwezoom te maken met opleiden in de school? “We bieden in komende jaren zestig opleidingsplaatsen aan”, zegt Hannelore. “Dus er zijn meer kansen voor collega’s die wil opleiden of begeleiden. We gaan sowieso intensiever samenwerken met de pabo-vestigingen van de hogeschool in Arnhem en Nijmegen (HAN).” 

           Stage versus oids

25 novemberLees verder
Gecertificeerd Met Sprongen Vooruit

Hoera, Dorpsschool Rozendaal is een gecertificeerde Met Sprongen Vooruit (Julie Menne) school!

Dit betekent dat in iedere groep een gecertificeerde Met Sprongen Vooruit-leerkracht is en dat wij beschikken over alle materialen. 

 

Het Julie Menne Instituut is opgericht in 2008 en biedt cursussen en rekenmaterialen in het rekenoefenprogramma Met Sprongen Vooruit. De cursussen zijn voor leerkrachten, IB'ers en RT'ers in het PO voor groep 1 t/m 8.

Wetenschappelijk is aangetoond dat leerlingen die les krijgen op basis van het rekenprogramma Met Sprongen Vooruit, betere rekenresultaten behalen.

 

x

17 oktoberLees verder
Serious Request

Super trots zijn wij op onze kinderen die afgelopen week hun steentje hebben bijgedragen aan Serious Request.
Maar liefst € 1413,49 wisten zij op te halen met “heitje voor een karweitje”.

Zaterdagmiddag hebben wij in Velp de actie afgesloten en een mooie cheque overhandigd.

c

23 decemberLees verder
Sportdag

Vandaag genoten genoten alle kinderen samen van een mooi opgezette sportdag in samenwerking met het Astrum College. Diverse sportactiviteiten waren erg in trek. De dag werd afgesloten met een touwtrekwedstrijd en een heerlijk ijsje. Wij bedanken alle hulpouders voor hun enthousiaste inzet. Het was voor de kinderen vooral een gezellige en leerzame dag, waarbij er sportief tegen elkaar werd gestreden. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde sportdag, met prima sportweer en enthousiaste kinderen! 

spport

Wereld Restaurant

"Wereld Restaurant" was het thema van onze nieuwe methode Blink, waar we de afgelopen weken over gewerkt hebben. 

Dinsdagavond 4 juni hebben we het thema afgesloten met een inloopuurtje voor ouders en leerlingen. 

Wat leuk dat er zoveel ouders en kinderen hier gebruik van hebben gemaakt om naar alle werkjes en activiteiten te komen kijken.

eten

Onze school feestelijk geopend!

Maandag 7 januari was het zover, de opening van ons nieuwe gebouw met poffertjes eten en een dansworkshop voor de kinderen. Vervolgens de officiële opening door burgemeester Klein Molekamp en jeugburgemeester Jet van Doesburg in de mooie gymzaal. En als afsluiting het Open Huis, met rondleidingen door leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen uit groep 5 lieten horen wat ze al op een blokfluit konden spelen. Iedereen genoot van een super leuke dag. Bedankt allemaal voor de vele felicitaties, de boeken, de bloemen en planten, cadeaubonnen, de bremstruiken, overige cadeau’s en vooral de overweldigende belangstelling.

Opening poffertjes

31 januariLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren