Kennis-maken of inschrijven

Belevenissen op ons IKC

Wij laten u graag wat meer zien van enkele thema's, projecten of activiteiten op IKC Dorpsschool Rozendaal. Gedurende het schooljaar beleven de kinderen allerlei leuke activiteiten. 

 

                          

 

Blokfluitles
Blokfluitles
Blokfluitles De kinderen van groep 5 starten ieder schooljaar in september met blokfluitles. . Ze leren allemaal wat het bespelen van een instrument inhoudt, wat notenschrift is en hoe samenspelen voelt. Ze zullen dit nooit vergeten. Kinderen die talent hebben zullen zich verder gaan bekwamen. De anderen zullen altijd respect hebben voor musici, omdat zij weten wat erbij komt kijken. Ieder jaar staan we weer versteld wat de muziekleerkracht voor elkaar heeft gekregen. Het jaar wordt afgesloten met een concert voor de ouders.
9 februari
Lees verder
Letterfeest
Letterfeest
Zoals veel mensen weten, wordt er in groep 3 veel aandacht besteed aan letters, lezen en schrijven. Deze week belanden we daarmee op een belangrijk punt. Op vrijdag 11 januari leerden de kinderen de laatste letter van het letterbord, reden voor een feestje! Afgelopen dinsdagmiddag tussen 13.00 en 14.00 uur hebben de leerlingen een letterspeurtocht en een letterbingo gehouden door de school. Om 14.15 uur werden ze meegenomen door meester Peter naar de hal, waar als verrassing hun ouders zaten te wachten. Na het zetten van hun handtekening onder het letterdiploma, werd het feestje afgesloten met limonade en letter/cijferchip.
9 februari
Lees verder
Opening
Opening
Maandag 7 januari was het zover, de opening van ons nieuwe gebouw met poffertjes eten en een dansworkshop voor de kinderen. Vervolgens de officiële opening door burgemeester Klein Molekamp en jeugburgemeester Jet van Doesburg in de mooie gymzaal. En als afsluiting het Open Huis, met rondleidingen door leerlingen uit groep 7 en 8. Leerlingen uit groep 5 lieten horen wat ze al op een blokfluit konden spelen. Iedereen genoten van een super leuke dag. Bedankt allemaal voor de vele felicitaties, de boeken, de bloemen en planten, cadeaubonnen, de bremstruiken, overige cadeau’s en vooral de overweldigende belangstelling.
9 februari
Lees verder
Nieuwe logo
Nieuwe logo
IKC staat voor Integraal Kind Centrum. In ons gebouw is er door onze samenwerking met Puck&Co plaats voor kinderen van 0 t/m 12 jaar. We zijn samen bezig met een doorlopende lijn voor kinderen vanaf de kinderopvang, peuteropvang naar school, waar ook voor-/naschoolse opvang aanwezig is. Deze samenwerking gaat dus verder dan alleen het delen van een voordeur, vandaar dat u de scheidingswand die er tussen Puck&Co en Dorpsschool alleen bij uitzondering gesloten zult zien. Het logo is geïnspireerd op onze nieuwe locatie. Een markeringspunt zoals op een landkaart. Een groene cirkel die recht doet aan onze groene omgeving en onze plek op de Bremheuvel. Een kwartcirkel, de vorm van de school, in de blauwe kleur van Rozendaal die daar op staat. Deze beelden samen met de woorden IKC Dorpsschool Rozendaal vervangt ons oude logo.
9 februari
Lees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren